Αεροδρόμιο Κωπαίδας

Παλαιά φωτογραφία πριν γίνει το υπόστεγο

 

    

Το ιδιωτικό αεροδρόμιο της Κωπαίδας βρίσκεται κοντά στην Αθήνα ΝΔ του Κάστρου, μία μόλις ώρα από την έξοδο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας της Κηφισιάς.

Το ακριβές στίγμα του αεροδρομίου είναι Β 38° 27.41' και Α 023° 08.18' .

Ο διάδρομος έχει μήκος 600 μέτρα και πλάτος 30 μέτρα και έχει διεύθυνση 09 - 27 και elevation 90 μέτρα.

Το έδαφος είναι σκληρό χώμα και έχει καλυφθεί με γρασίδι. Τα όρια του διαδρόμου είναι σημειωμένα στην φωτογραφία με κόκκινες γραμμές. Η περιοχή του διαδρόμου βρίσκεται στην βορεινή πλευρά , 25 μέτρα νοτίως από το αρδευτικό κανάλι και παράλληλα με αυτό.

Βορείως και νοτίως του διαδρόμου υπάρχουν δυό λωρίδες ασφαλείας πλάτους 25 μέτρων η κάθε μία.

Η προσέγγιση και από τις δύο διευθύνσεις είναι εντελώς ελεύθερη, γεγονός που κάνει τις απο-προσγειώσεις ιδιαίτερα ασφαλείς.

Στην Κωπαίδα, η οποία στις μέχρι τώρα πτήσεις μας προσέφερε καταπληκτικό ανεμοπορικό καιρό, με θερμικά που ξεκινούν από πολύ χαμηλά, στα 400-500 μέτρα και μόλις 3-4 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, φιλοξενούνται οι Πανελλήνιοι Ανεμοπορικοί Αγώνες καθώς και πτήσεις του Πρωταθλήματος Ανεμοπορικών Πτήσεων Ταξιδίου  ( Π.Α.Π.Τ. ) και του Ανεμοπορικού Κυπέλλου ( OLC ).

Στην Κωπαίδα έχει μόνιμη πτητική δράση και η Ανεμολέσχη Αθηνών με παράρτημα της σχολής της και με το αθλητικό της τμήμα. Οι ανεμοπορικές πτήσεις  γίνονται κυρίως Σάββατα, Κυριακές και αργίες τόσο με μοτοανεμόπτερα όσο και με αερορυμούλκηση.

Ελπίζουμε να δούμε σύντομα πολλά ιδιωτικά ανεμοπτέρα να πετούν σε αυτό το φιλόξενο αεροδρόμιο και οι ανεμολέσχες και αερολέσχες με τμήματα ανεμοπτέρου να χρησιμοποιήσουν το αεροδρόμιο αυτό για αθλητικές εξορμήσεις και για τη φιλοξενία ταχύρυθμων σχολών.

Στην Κωπαίδα η συχνότητα επικοινωνίας είναι 119,70 Mhz. 

Για να επισκεφθείτε το αεροδρόμιο και να πετάξετε, πρέπει να επικοινωνήσετε πρώτα με τον Γιώργο Παπαδόπουλο στο τηλέφωνο 0977-612200.

 

Map.jpg (52953 bytes)

Οδηγίες Πρόσβασης